A question about graphics

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4626
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: A question about graphics

Post by Mr. Kibernetik »

Yes, this is the code: viewtopic.php?f=73&t=1933&p=11722#p11716
and what I get:
Снимок2.PNG
Снимок2.PNG (8.48 KiB) Viewed 1742 times

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4626
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: A question about graphics

Post by Mr. Kibernetik »

Ok, in next release I will add experimental function to select DIP/PIXELS mode.
Experimental, because I cannot test it - on my computer they are the same (each DIP is 1 PIXEL). But you should see the difference, I think.

User avatar
rbytes
Posts: 1337
Joined: Sun May 31, 2015 12:11 am
My devices: iPhone 11 Pro Max
iPad Pro 11
MacBook
Dell Inspiron laptop
CHUWI Plus 10 convertible Windows/Android tablet
Location: Calgary, Canada
Flag: Canada
Contact:

Re: A question about graphics

Post by rbytes »

I think that will be useful.

Here is a screen capture I made with the 10 points. On my tablet, SPL occupies the screen rather than a window, so I don't see "SPL". I can't remember if there is a way to change that.

To capture the full screen, I can just press Power/Volume Up, so that is what I did. I can also try Scissors if you think the result might be different.

Screenshot (24).png
Screenshot (24).png (29.69 KiB) Viewed 1742 times
Last edited by rbytes on Mon Sep 04, 2017 11:40 am, edited 1 time in total.
The only thing that gets me down is gravity...

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4626
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: A question about graphics

Post by Mr. Kibernetik »

Aha, so on the tablet it is all a bit different, very interesting.
Thank you!

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4626
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: A question about graphics

Post by Mr. Kibernetik »

Currently using DIPs we have this difference:
Снимок3.PNG
Снимок3.PNG (5.84 KiB) Viewed 1741 times
Interesting what we will get after #.point function is implemented, which will allow to select between DIP/PIX modes.

User avatar
rbytes
Posts: 1337
Joined: Sun May 31, 2015 12:11 am
My devices: iPhone 11 Pro Max
iPad Pro 11
MacBook
Dell Inspiron laptop
CHUWI Plus 10 convertible Windows/Android tablet
Location: Calgary, Canada
Flag: Canada
Contact:

Re: A question about graphics

Post by rbytes »

I will also run this test on my Dell Inspiron laptop and post that.
The only thing that gets me down is gravity...

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4626
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: A question about graphics

Post by Mr. Kibernetik »

This is a code to be run in next version, which will be published soon.
New function #.point and constants #.dip and #.pix will be documented.

Code: Select all

mx,my=#.scrsize()'10
#.aaoff()
#.point(#.pix)'#.dip
> y, 0..my
  > x, y%2..mx,2
    #.drawpoint(x,y)
  <
<

User avatar
rbytes
Posts: 1337
Joined: Sun May 31, 2015 12:11 am
My devices: iPhone 11 Pro Max
iPad Pro 11
MacBook
Dell Inspiron laptop
CHUWI Plus 10 convertible Windows/Android tablet
Location: Calgary, Canada
Flag: Canada
Contact:

Re: A question about graphics

Post by rbytes »

I have the new version. Here is my result of running the above code. I was surprised that the setting seems to make no difference on my tablet. I am still getting that antialiased look rather than a clean checkerboard of white and black pixels.
Attachments
Screenshot (26).png
Screenshot (26).png (26.79 KiB) Viewed 1731 times
The only thing that gets me down is gravity...

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4626
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: A question about graphics

Post by Mr. Kibernetik »

Thank you for the test.
There are also some changes in version 0.0.15.
But I will be able to fix this issue when I use another computer and see this problem myself.

Post Reply