Sounds stop working shortly after app launches

Post Reply
elleroo
Posts: 3
Joined: Sat Sep 05, 2020 3:21 pm
My devices: Macbook Pro Mid-2012 running macOS High Sierra v.10.13.6
iMac Late 2013 running macOS Catalina v.10.15.6

Sounds stop working shortly after app launches

Post by elleroo » Sat Sep 05, 2020 3:41 pm

Hello!

I love your Loud Typer app. Thanks for developing it! I have two Mac computers operating on two different systems (macOS High Sierra and Catalina). After one of the recent Loud Typer updates, Loud Typer would only produce sounds for a few minutes after launching the app on the computer running High Sierra. I then quit and re-launch the app, and Loud Typer works for another few minutes before I have to restart the app again. The app works flawlessly on the computer that is running Catalina. Is this an issue that can be fixed?

Thank you!

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4539
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook Pro
Location: Russia
Flag: Russia

Re: Sounds stop working shortly after app launches

Post by Mr. Kibernetik » Sat Sep 05, 2020 4:10 pm

Thank you for your report.

I suggest you to check your audio system settings on your High Sierra Mac.
Probably there are some custom audio devices active which make audio non-stable.

Also maybe you use some non-default audio speakers on your High Sierra Mac.

elleroo
Posts: 3
Joined: Sat Sep 05, 2020 3:21 pm
My devices: Macbook Pro Mid-2012 running macOS High Sierra v.10.13.6
iMac Late 2013 running macOS Catalina v.10.15.6

Re: Sounds stop working shortly after app launches

Post by elleroo » Sat Sep 05, 2020 4:58 pm

Hello!

Thank you for your quick response! I tried adjusting the audio settings in my system preferences, but it didn't seem to help. As before, Loud Typer works for several minutes the first time I launch it after a system restart, and only lasts a couple of minutes after each re-launch of the app after that.

I do not have any custom audio devices or non-default audio speakers. I wondered if you might have any other suggestions for me? If so, I would appreciate any ideas that you have! I am attaching two screenshots of my audio settings here, in case they help.

Thanks!

Image
Attachments
Audio: Sound Effects Settings
Audio: Sound Effects Settings
Mac Sound Controls 1.jpeg (70.17 KiB) Viewed 161 times
Audio: Output Settings
Audio: Output Settings
Mac Sound Controls 2.jpeg (52.25 KiB) Viewed 161 times

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4539
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook Pro
Location: Russia
Flag: Russia

Re: Sounds stop working shortly after app launches

Post by Mr. Kibernetik » Sat Sep 05, 2020 5:58 pm

Well, currently I have no comments.
I just can tell that low macOS version is not a reason to malfunction (on macOS 10.12 Sierra the application works stable).
If reinstalling does not help then I have no suggestions for now.

elleroo
Posts: 3
Joined: Sat Sep 05, 2020 3:21 pm
My devices: Macbook Pro Mid-2012 running macOS High Sierra v.10.13.6
iMac Late 2013 running macOS Catalina v.10.15.6

Re: Sounds stop working shortly after app launches

Post by elleroo » Sat Sep 05, 2020 6:12 pm

Thanks for the suggestions! I already tried to uninstall and reinstall before reaching out for help, but if you think of any other solutions, please let me know.

Thanks again!

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4539
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPad, iPhone, MacBook Pro
Location: Russia
Flag: Russia

Re: Sounds stop working shortly after app launches

Post by Mr. Kibernetik » Sat Sep 05, 2020 6:15 pm

Of course.
Also, if you find the reason or get any idea why this can happen then please contact.

Post Reply